Cena w promocji: 11.70 zł Oszczędzasz: 1.3 zł /-10%/ |
autor: | Jacek Gordon |
tłumacz: | Piotr Wrzosek |
wydawnictwo: | Wydawnictwo KRAM |
isbn: | 978-83-89171-84-9 |
stron: | 184 |
rok wydania: | 2008 |
format: | 105x145 |
POMOC GASTRONOMICZNA. HELPER. ROZMÓWKI przeznaczone są dla osób, które zamierzają wyjechać do Francji i tam pracować w sektorze gastronomicznym: dla kelnerów, kucharzy, podkuchennych. Może służyć pomocą zarówno osobom, które już znają język obcy i potrzebują jedynie wsparcia w postaci fachowego słownictwa, jak również tym, które dopiero rozpoczęły jego naukę i jeszcze niepewnie się nim posługują.
Książka przybliża słownictwo ogólne (zwroty podstawowe, liczebniki, określanie czasu, długości, objętości, wagi), jak również słownictwo specjalistyczne związane z uzgadnianiem warunków zatrudnienia oraz codzienną pracą w kawiarniach, pubach, restauracjach na różnych stanowiskach. Podaje zwroty i wyrażenia pomocne przy przygotowywaniu i serwowaniu różnych potraw. Jej uzupełnieniem jest słowniczek zamieszczony na końcu książki.
zobacz spis treści